2013. április 24., szerda

Relic Hunter... 1-15...


Most valami szép történelmi szerelemről szeretnék írni, vagy nem szépről... de mindenféle képen szerelemről.
Első gondolatom természetesen Boleyn Anna és a szegény másik 5 feleség jutott eszembe, de azért ez elég elcsépelt sztori, főleg a Tudor sorozat megjelenése óta. Kicsit tovább törtem a fejem, majd eszembe jutott Rómeó és Júlia, de ők ugyebár nem voltak történelmi vagy akár valós személyek. Aztán eszembe jutott, hogy írtam csinálok olyan postokat, hogy a különböző ilyen régészet, történelmes filmek hátterét felkutatom, mi igaz és mi nem.
Ne most a kettőt összekötöm, ugyanis a Relic Hunterben volt egy rész, ahol egy gyűrű párját keresi Sidney. Akkor a sorozatban azt mondták Shakespeare onnan merítette az ötletet.
Hát majd most kiderül. :)


1. Évad 15... Affaire de Coeur.

Skócia 1430.
Calum és Elena

A lány meglátja, hogy kedvese halott, aki csak bevett egy keveréket, amitől halottnak tűnt. Elena öngyilkos lesz, Calum a halott lány ujjára húzza az eljegyzési gyűrűt.
A lány apja megakarja ölni a fiút, aki leveti magát, de ezzel el is tűnik.

Na akkor nézzük, mit mond Sydney.
"Calum lovag volt Lord Avbrey szolgálatában, Elena egy nemes ember leánya."  

És mit olvas Nigel: 
"Calum a gyűrűt skarlát kékjéhez szorítva így kiáltott az ég felé: levetem magam, mert tudom Elena szerelme oltalmába vesz és miénk lesz az örök élet. És leugrott a halálba."
Na akkor most nézzük, amit Engus mondd a várról:
"A várat a középkorban az elveszett lelkek várának hívták. Sokan keresték itt Calum gyűrűjét és bizony közülük soknak nyoma is veszett. A várat 1245-ben építették, az eredeti vár azóta is érintetlen, bár az évszázadok során újabb szárnyakkal egészült ki."

Később Nigel rájön, hogy nem skarlát kék, mert a skarlát vörös. És a nemesi születésűek viseltek, csak vöröset. Calum nem Lord Avbrey lovagja volt, hanem ő magam volt Lord Avbrey. 
/ha ez így van, akkor Elena családjának tudnia kellett volna, hogy Calum nem csak egy lovag és akkor már nem lett volna értelme tiltani a szerelmet.Logikai buktatóba keveredett a történet író vagy csak én gondolom túl és élvezzem inkább a részt?/

Lord Avbrey: semmi infót nem találtam róla.

Skarlát vörös: A skarlát eredetileg, nem egy színt jelölt, hanem magát a drága élénk színű anyagot. Később kapcsolódott össze az élénk vörös színnel. Minden élénk szín, amit macerásabb volt előállítani a gazdagok kiváltsága volt. 
A skarlátvörös valóban, a gazdagok kiváltsága volt, de a kék is. A Gótika korában versengett a két szín egymással. 

Calum és Elena: Semmi infó
Az epizód szerint Shakespeare, Calum és Elena szerelmét vette alapul a Rómeó és Júlia megírásakor. A valóságban több mű is alapjául szolgálhatott.

Vár: Nagyon sokáig kerestem, de nem találtam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése