2013. június 30., vasárnap

Unity Mitford

Szerintem a lentebb említett név szinte majdnem mindenkinek semmit mond. Én is így voltam vele míg véletlenül rá nem találtam, miközben Skóciáról gugliztam.

Ma ebédnél regéltem apukámnak újonnan szerzett tudásomról, ugyanis ő is szereti a történelmet.
Majd később lelkesen szalad át a szobámba, hogy: "Vikike a tévében pont most megy amiről ebédkor beszéltél."
Jéééé és tényleg... na mondom király, hogy mindig így beleválasztok a témába. :D

Na akkor most jöjjön egy egy mondatos kedv csináló...
Egy gyönyörű nő, aki szenvedélyesen szeret egy német politikust, majd a világháború kitörte kor, öngyilkosságot kísérel meg. Ha tudni akarod miért olvasd tovább. :)







Unity Valkyrie Mitford





1914. augusztus. 8-án látta meg a napvilágot Londonban. Arisztokrata származású nő, akinek 6 testvére volt, ebből csak egy volt fiú. 



Azt mondják, hogy a Mitford lányok veszélyesek, érdekesek és gyönyörűek voltak. Unity meghaladta a 180 cm is... (Milyen szép modell alkata volt, irigylem is... ilyenkor picinek érzem magam a 174-175 cm-mel.) 


A lány nővére Diana által ismerkedett meg a fasizmussal, aki a brit fasiszta vezető Oswald Mosley szeretője később felesége lett. Leginkább a külsőségekért rajongott, és nem az eszméért. A katonai parádék, az egyenruhák levették a lábáról. Talán ez zökkentette ki az unalmas hétköznapjaiból. :)
Azonban hamar rájött, hogy Britanniában nem érvényesülnek igazán a fasiszta eszmék, ezért kijelentette, hogy Münchenbe költözik. Ígéretét be is tartotta és 20 éves korában oda költözött, németül kezdett tanulni és eltökélt szándéka volt megismerni a Führert.
Hónapokon keresztül próbált közeledni Hitlerhez, (igen Hitler volt a nagy szerelme) mire végül a fodrásza elmondta, hogy merre szokott a német politikus a kíséretével enni. Unity úgy ült, hogy a férfi meglássa. Nem is kellett sok neki asztalához hívatta és Unityban a tökéletes germán nőtípust látta. A férfi elkérte a nő címét. A lány apjának írt levelében, azt írta, hogy: a legboldogabb lánynak érzi magát.
A Mitford lány hamar bekerült a NSDAP belső köreibe, és az angol-német barátság szószólója lett.
Sokan hitték, hogy ő lesz Hitler titkos felesége, mert minden hová az ő kíséretében érkezett a Führer.
Nem lehet tudni, hogy csak a párt iránti szeretett kötötte-e őket össze vagy egymást szerették.

A lány kijelentette, hogy ő öngyilkos lesz, ha kitör a háború. A családja is meglepődött mikor 1939-ben fejbe lőtte magát. Ez azonban csak kísérlet maradt, mert a golyó célt tévesztett. Az orvosok a golyót sosem távolították el, és ennek szövődményeként agyhártya gyulladást kapott és 1948. május. 28-án meg halt Obanban.

A öngyilkossági kísérlete után mentálisan és fizikailag is sérült és az anyja Inch Kenneth szigetére vitte. Ahol állapota javulni kezdett és a vallásban újra önmagára talált.

Érdekesség, hogy elvileg egy Swastika nevű településen fogant...(Ez mindent megmagyaráz, mármint a hatalmas rajongását. Na jó ez csak vicc, de akkor is érdekes...) illetve egy legutóbbi felvetés szerint, nem a háború kitörte miatt akart meghalni, hanem azért mert terhes volt Hitlertől. A gyermeket megszülte majd otthonba adta... Igaz, az hogy járt egy ilyen helyen, de nem találtak arra bizonyítékot, hogy tényleg örökbe adott volna egy gyermeket így felhagytak a nyomozással és spekulációnak mondták, ezt a felvetést.

Minden esetre én nagyon kíváncsi lennék mi volt köztük... még Eva Braun is féltékeny volt a lányra...

Unityról  írtak ám egy dalt is:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése